Početna » Blog » Saveti za prodaju telefona

Saveti za prodaju telefona

Postoje mnogi razlozi za prodaju telefona, od potrebe jer stari uređaj više ne radi kako treba, želimo novi model koji je tek izašao na tržište ili trenutni uređaj više ne zadovoljava naše potrebe.
Takođe ne smemo zaboraviti ni da sami prvo malo istražimo o našem telefonu koji prodajemo, kako stoji na tržištu. Treba da saznamo koja mu je trenutna cena i da to uporedimo sa stanjem u kojem se nalazi naš telefon. Jer sve ima uticaj na prodajnu cenu. Od spoljašnjeg stanja telefona do samog sistema u njemu. Svaka ogrebotina, napuklina ili ekran na kojem ne radi neki piksel, se računa.

Potrebno je da posedujemo i svu opremu koju smo dobili na početku. To mnogo može da utiče na prodajnu cenu. Od opreme treba da imamo, po mogućnosti original- punjač koji se sastoji od adaptera ili glave punjača i kabla: slušalice, kutija i veliki plus je garancija ukoliko je telefon poseduje. Trebamo biti realni, pa tako telefon koji ste kupili za 200 eura ne možete posle godinu dana korišćenja prodati za približnu sumu. Jedino ako naletite na nekoga ko baš traži takav model a vi ste jedini koji ga nudi ( što se retko dešava ) pa imate dobru pregovaračku poziciju. Pre nego što odlučite da prodate telefon, pogledajte cene na sajtovima za model koji posedujete u sličnom stanju I sa sličnom opremom kao vaš.

Ako se odlučite da postavite oglas na nekom od sajtova za kupoprodaju, potrudite se da napravite kvalitetne slike I detaljno opišite stanje telefona. U cenu uračunajte I cenkanje. Ako tražite 140 eura stavite u oglas 145 ili 150 eura pa na zahtev kupca spustite cenu.