Početna » Blog » Saveti za kupovinu telefona

Saveti za kupovinu telefona

Potrošačko društvo nas tera da mobilne telephone čak I u nedostatku realnih potreba I novca menjamo češće nego sto oni zaista zastarevaju. Kupovina novog telefona može biti stresna, ali mi smo tu kako bismo vam olakšali taj proces I dali dobre smernice.

Pre nego što uopšte krenemo u potragu za idealnim telefonom koji ispunjava sve vaše zahteve,potrebno je da iskreno odgovorite na sledeća pitanja: Zašto kupujem novi telefon? Šta mi je bitno kod izbora novog? Koliko dugo planiram da ga koristim?

Najbitnije je da se što preciznije definiše budžet. Tako će se proces selekcije znatno olakšati. Takodje, potrebno je razmisliti I o operativnom sistemu. Postoje tri operativna sistema ( iOS, Android I Windows phone ) ali su svakako najzastupljeniji iOS I Android. Android platforma nudi veliki izbor mobilnih telefona po različitim cenama tako da je najprilagodljivija svakom budžetu. Nudi široki spektar mogućnosti I dostupne sus koro sve aplikacije. iOS operativni system je verovatno najstabilniji I najsigurniji. Kao mana navodi se ograničena upotreba, odnosno rade samo u okruženju istog proizvođača.

Zavisno od toga za šta ćete koristiti moblini telefon zapravo određuje koje su vam performance bitne. Da li želite dobre fotografije ili ćete ga koristiti za rad na internetu, gledanje omiljenih filmova I serija ili igranje igrica ? Proizvođači se trude da zadovolje potrebe svojih klijenata.

Uvek gledajte da kupujete uređaj od proverenog I pouzdanog prodavca, to možete zaključiti na osnovu dobrih referenci, utisaka prethodnih mušterija I naravno prodavčevog znanja o telefonima.