Početna » Blog » Pet telefona koji su ostali klasici za sva vremena

Pet telefona koji su ostali klasici za sva vremena

Proizvođaći mobilnih telefona nam svakodnevno predstavljaju sve kvalitetnije, brže, pametnije uređaje, sa pregršt novih funkcija, boljom kamerom, kvalitetnijim ekranom… Spomenućemo nekoliko kultnih modela mobilnih telefona o kojima i danas pričamo i rado ih se setimo.

Motorola 8000x Dynatac

Osamdesetih godina, tačnije 1985. godine, Motorola 8000x je prvi mobilni aparat koji se mogao naći u prodaji po paprenoj ceni od 3000 dolara. Težio je preko 800grama i bio dugačak 26cm. Što se tiče funkcija, imao je samo funkciju – pozivanje.

Ericsson T28s

Nastao davne 1999. i u tom trenutku bio najtanji i najlakši mobilni telefon. Ericsson T28s je prvi mobilni telefon sa litijumskom baterijom koju i dan danas koriste skoro svi proizvođači. Baterija mu je trajala po nedelju dana čime se sigurno ne mogu pohvaliti današnji telefoni.

Nokia 3210

Po mišljenju mnogih, ovo je jedan od najboljih i najkvalitetnijih mobilih telefona. Bio je manjih dimenzija i sa lakoćom je stajao u ruku ili džep za razliku od većine tadašnjih modela. Takođe, spada u prvi model bez spoljašnje antene. Igrica Snake je prvi put predstavljena na ovom mobilnom telefonu.

Nokia 3310

Još popularniji model od svog prethodnika. Pojavio se 2000. godine, bio je nešto većih gabarita od modela 3210, težine 133grama, mogao se pohvaliti podrškom za SMS i GSM, monofone melodije. Od dodatnih funkcija ima štopericu, kalkulator i alarm. Važi za mobilni telefon koji je otporan na oštećenja. Za to vreme, jako kvalitetan mobilni telefon koji je prodat u preko 400 miliona primeraka.

iPhone 2g

iPhone 2g je bio mobilni telefon prve generacije kompanije Apple koji je promenio svet mobilnih telefona. Predstavljen je 29. juna 2007. godine, pokreće ga iOS operativni sistem, imao je kameru od 2 megapiksela, RAM memoriju od 128 MB i ekran od 3.5 inča osetljivim na dodir. Imao je atraktivan dizajn koji je potpuno promenio industriju mobilnih telefona.