Početna » Blog » Pet telefona koji se najbolje prodaju

Pet telefona koji se najbolje prodaju

Vaš pametni telefon bi trebalo da zameni fotoaparat, laptop i da vam omogući celodnevno korišćenje bez potrebe za punjenjem baterije. Svakako da su Samsung i Apple najpoznatiji brendovi u svetu pametnih telefona, ali daleko da su i jedina opcija. Drugi brendovi, poput Huaweia, Xiaomia, Motorole, One Plus, itekako imaju sta da ponude svojim kvalitetom, izgledom i performansama.

Samsung A51

Ovo je jedan od najuspešnijih telefona iz Samsungove A serije i odličan je naslednik Samsunga A50. Samsung A51 je odličan telefon i vrlo atraktivan izgledom uz pristupačnu cenu i jedan je od najprodavanijih u svojoj klasi.

Specifikacija telefona:

Odlikuje ga moderan dizajn, sjajan Super AMOLED ekran dimenzije 6.5 inča, četiri kamere ( glavna 48Mpx, široka 12Mpx, makro 5Mpx i selfi 32Mpx ), baterija od 4000 mAh. Procesor je Samsung Exynos 9611 Octa, 4Gb RAM-a i 128Gb interne memorije ( postoje i verzije sa 6Gb i 8Gb RAM-a ). Ako želite više memorije, možete dodati memorijsku karticu do 1024Gb.

Samsung Note 20 ultra 5g

Moćan telefon koji je prvi uspešno iskombinovao olovku sa telefonom. Ovo nije pametan telefon na kakvog smo navikli, to je računar koji staje u džep. Note je posebna serija telefona koja je oduvek predstavljala sam krem ponude južnokorejskog giganta nudeći najbolje od najboljeg. Besprekoran minimalistički dizajn, fantastična 8k kamera, dobar kapacitet baterije će svakako i najzahtevnije korisnike ostaviti bez reči.

Specifikacija telefona:

Težina 208 grama, ekran je Dynamic AMOLED dimenzije 6.9 inča, čipset Samsung Exynos 990, 4500mAh Li-Ion neizmenjiva baterija podržava bežično punjenje, IP 68 zaštita od prašine i potapanje vise od 1m, četiri kamere ( glavna 108Mpx, široka 12Mpx, telefoto 12Mpx i selfi 10Mpx, 12Gb RAM-a, 128Gb interne memorije, autentifikacija licem, čitač otiska prsta, lasersko merenje distance.

Apple iPhone SE 2020

Mnogi žele novi iPhone ali ne mogu da ga priušte, Apple je za takve kupce pripremio iPhone SE 2020. Opremljen je Apple A13 Bionic čipsetom, istim onim koji se nalazi u najjačim aktuelnim modelima. Sa ovim procesorom u telefonu apsolutno sve leti, perfektno fluidan rad, podrška za 4k snimanje, super igranje svih igrica. Ovaj čipset je potpomognut sa 3Gb RAM-a i sistem funkcioniše perfektno, besprekorno i glatko. Što se dimezija i izgleda telefona tiče, iPhone SE 2020 ima istovetno kućište kao iPhone 8 iz 2017 godine. Mozak i mišići jedanastice u telu osmice.Ovakva kombinacija dovela je do toga da je iPhone od 400 dolara brži od bilo kod Androida. Telefon poseduje IP67 sertifikat otpornosti, dakle ako upadne u vodu neće mu biti ništa. Ekran je dimenzije 4.7 inča ( Retina HD ), razlike u odnosu na Apple OLED ekrane ima, ali su male i vrlo teško primetne golim okom.

Specifikacija telefona:

Težina 148 grama, 2 stereo zvučnika, IP67 zaštita od prašine i potapanja do jednog metra, baterija 1821mAh Li-Ion neizmenjiva podržava bežično punjenje, dimenzije ekrana 4.7 inča, dve kamere ( glavna 12Mpx i selfi 7Mpx, RAM 3Gb, interma memorija 64Gb, čitač otiska prsta.

Apple iPhone 12 Pro Max

Apple je u 2020. godini predstavio 5 modela ali je Phone 12 Pro Max svakako najveći ali i najskuplji do sada. Fantastične performanse ovog flagship modela garantuje Apple A14 Bionic čipset uparen sa 6Gb RAM-a i 128Gb interne memorije u osnovnom modelu. Najveće kućište ostavilo je prostora za do sada najveću bateriju kapaciteta 3687mAh koja omogućava celodnevno korišćenje.

Specifikacija telefona:

Težina 228 grama, ekran je Super Retina XDR ( OLED ) dimenzije 6.7 inča, Ceramic Shield zaštita ekrana, dva stereo zvučnika, IP68 zaštita od prašine i potapanja do jednog metra, 3687mAh neizmenjiva baterija, 4 kamere ( glavna 12Mpx, široka 12Mpx, telefoto 12Mpx, selfi 12Mpx.

Huawei P40 Pro

Huawei P40 serija sastoji se od četiri modela, ono što je zajedničko za sve je da ne poseduju google play servis. Svakako jedan od uredjaja sa najboljom kamerom na tržištu! Zahvaljujući 50Mpx Ultra Vision, Huawei P40 Pro može da napravi dnevne i noćne fotografije sa puno detalja i jasnoće.

Specifikacija telefona:

Težina 209 grama, OLED ekran 6.58 inča, RAM 8Gb, 128Gb interne memorije, eksterna do 256Gb, IP 68 zaštita od prašine i potapanja, baterija 4200mAh Li-Po neizmenjiva sa podržanim bežičnim punjenjem. Najsavremeniji čipset HiSilicon Kirin 990, autentifikacija licem, čitač otiska prsta, poseduje 4 kamere ( glavna 50Mpx, široka 40Mpx, telefoto 12Mpx, selfi 32Mpx.

Činjenica je da u svetu postoje marke koje su se izdvojile kao premium brendovi, međutim postoje i kineski proizvođači koji nam nude zlatnu sredinu odnosa kvaliteta i cene. Takvi doprinosi teraju snažnije igrače da stalno budu inovativni, ali da pri tom zadrže i svoj zaštitni pečat.